lördag 9 september 2017

Ett steg i fel riktning, igen.

Nu går samhället åt fel håll. igen
Genom den nya skattehöjningen som (V) föreslår så ska det straffa sig ännu mer att spara och att konsumera mindre i samhället. Det är sorgligt tycker jag. Om något så borde sparande och längre konsumtion uppmuntras, nu uppmuntras istället lån och konsumtion, för att göra befolkning beroende av sosse politik. Den fri individen får tydligen inte existera.


Just kapitalbeskattning är något som jag aldrig har förstått mig på
En person tar ett aktivt val att inte konsumera sina pengar idag, för att istället konsumera det i framtiden. Låt oss säga att personen köper något som ska hålla värdet på pengarna, för att skydda sig mot inflationen (den tysta skatten som politiker ständigt beskattar oss med), låt oss säga att vi köper guld. Tiden går och guldet behåller sin köpkraft, medans valutan blir mindre och mindre värd. Vi byter då ut guldet mot valuta för att kunna konsumera pengarna, då gör vi helt plötsligt en "reavinst", jag säger "reavinst" eftersom oftast är det ingen vinst, "vinsten" i fråga beror på inflationen (skatten som regeringen tvingar på oss), då ska vi alltså skatta på den så kallade vinsten. Staten påstår att vi har tjänat pengar, ja vi har tjänat valuta i absoluta belopp, men köpkraften har egentligen minskat eftersom vi måste kapitalbeskatta "vinsten".

En stor del av avkastningen på kapital är på grund av inflationen, som beror på att regeringen ständigt trycker nya pengar, istället för att höja den faktiska skatten, för att finansiera sossepolitik, vilket gör alla fattigare utan att dom märker av det. Dom som då har varit smarta nog att skydda sitt kapital genom att köpa antingen företag eller andra säkerheter så som guld, dom har tagit en stor risk och måste sedan skatta på vinsten som till stor del beror på att regeringen har minskat köpkraften på valutan.
Ett annat simplare tankeexempel
Låt oss säga att det finns två personen som börjar med noll kronor, de tjänar exakt lika mycket. Person A konsumerar hela sin lön varje månad i 5 år, person B konsumerar bara 60 % av sin lön varje månad i 5 år. Efter 5 år så har person B väldigt mycket mer pengar än person A, person B måste nu kapitalbeskatta och bestraffas för att han inte konsumerade sina pengar, pengarna går då till dom "fattiga" i samhället, alltså person A. Kapitalbeskattningen och fördelningspolitiken säger alltså att det är bäst att ha så lite pengar som möjlig på sig hela tiden, ungefär som när man spelar monopol. Då får man ut mest av sina pengar.

Verkligen en sorglig utveckling, men det är inte så mycket att göra åt.

Läs mer
BREAKING: Förslag om höjning av skatt på ISK/KF - Z2036
Högre skatt på ISK och kapitalförsäkring nästa år, 2018 - Frihetsmaskinen
Regeringen och Vänsterpartiet höjer skatten på sparande och belönar lån - Cornucopia?
Höjd ISK-skatt eldar på lånekarusell - Spara med Hemberg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar